Recept: Cupcakes Met Een Hart Van Chocolade (gebak)

Ik heb weer eens een keertje cupcakes gebakken, geïnspireerd op een recept van Gonny. Ik heb haar basis cupcakes gebakken, maar dan met een hartje van chocolade. Ik heb 12 cupcakes gebakken: 6 vanille cupcakes met een hartje van pure chocolade en 6 chocolade cupcakes met een hartje van witte chocolade.

Ingrediënten (6 chocolade cupcakes met witte chocoladevulling en 6 vanille cupcakes met pure chocoladevulling):

  • 170 gram bloem
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 95 gram boter, op kamertemperatuur
  • 190 gram kristalsuiker
  • 3/4 theelepel vanille aroma
  • 2 grote eieren
  • 75 ml melk
  • een mespuntje zout
  • 1 eetlepel cacao poeder met een kopje erop
  • 1 kleine witte chocoladereep
  • 1 kleine pure chocoladereep

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Plaats de cupcakevormpjes in een muffin bakblik.
  3. Doe de boter in een kom. Mix met een mixer de boter net zo lang tot deze zacht wordt.
  4. Voeg de suiker en de eieren toe. Mix dit nog ongeveer 3 minuten.
  5. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit bij het botermengsel. Voeg ook de melk toe. Meng dit goed, zodat je een mooi beslag krijgt.
  6. Doe de helft van het beslag in een andere beslagkom.
  7. Voeg bij de helft van het beslag 1 flinke eetlepel cacao poeder toe, om er chocolade cupcakes van te bakken.
  8. Vul 6 cupcake-vormpjes met een bodempje vanillebeslag. Breek 6 blokjes van de pure chocoladereep en leg op ieder vanillebodempje een blokje pure chocolade.
  9. Vul 6 cupcake-vormpjes met een bodempje chocoladebeslag. Breek 6 blokjes van de witte chocoladereep en leg op ieder chocoladebodempje een blokje witte chocolade.
  10. Verdeel de rest van het vanillebeslag over de pure chocolade. En verdeel de rest van het chocoladebeslag over de witte chocolade.
  11. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt kijken of de cupcakes gaar zijn, door er een cocktailprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uit komt, zijn de cupcakes gaar. Plakt er nog wat beslag aan, dan moet je de cupcakes nog even laten staan.

Eet smakelijk!!

De recepten die ik online plaats, zijn en blijven mijn eigendom. Het is dan ook niet toegestaan om deze elders te publiceren, zonder overleg!

14 Responses to Recept: Cupcakes Met Een Hart Van Chocolade (gebak)

  1. Paulien says:

    Hmmmm ziet er heerlijk uit!

  2. Pauline says:

    Wat een leuk idee om een stukje chocola erin te doen! Ziet er heerlijk uit! 😀

  3. ioon says:

    Hm dat ziet er smakelijk uit 😀

  4. Annigjen says:

    Hmmmmmm dat ziet er werkelijk zalig uit 😀

  5. wanncha says:

    Mhm yummie 🙂

  6. Gossiptimes says:

    lekkkuuuuuuuuuuuuuuuur

  7. Eline says:

    ziet er erg lekker uit!

  8. Laura says:

    oehhh dat ziet er echt heerlijk uit! misschien dat ik binnenkort ook wel eens ga maken, heb er nu echt zin in gekregen haha!

  9. Jorna says:

    Oooh, gevaarlijk!!! Dat ziet er heerlijk uit! 😀

  10. Danielle says:

    Gonny haar angel in the dark cupcake bevat dit ook…..
    Ze zien er lekker uit!!

  11. Marielle says:

    Ziet er erg lekker uit!! Jammie….

    Maar is dat stuk choco wel lekker zacht of blijft dat een beetje hard?? Dat lijkt me nl. niet zo lekker ineens in een hard stuk te bijten!

    • Annigje says:

      Het is niet zo hard als een gewone chocoladereep. Het is wel zacht geworden in de oven, maar niet zo zacht als chocoladepasta… Ik vond het niet storend, maar dat is natuurlijk persoonlijk! 😉

  12. Klink goed. Ga ik proberen.

  13. Oeh, dat lijkt me heel lekker. Beetje sprinkels er boven op en gaan!

Geef een reactie op Annigje Reactie annuleren