Recept: Cupcakes Met Een Hart Van Chocolade (gebak)
12/09/2010 14 reacties
Ik heb weer eens een keertje cupcakes gebakken, geïnspireerd op een recept van Gonny. Ik heb haar basis cupcakes gebakken, maar dan met een hartje van chocolade. Ik heb 12 cupcakes gebakken: 6 vanille cupcakes met een hartje van pure chocolade en 6 chocolade cupcakes met een hartje van witte chocolade.
Ingrediënten (6 chocolade cupcakes met witte chocoladevulling en 6 vanille cupcakes met pure chocoladevulling):
- 170 gram bloem
- 3/4 theelepel bakpoeder
- 95 gram boter, op kamertemperatuur
- 190 gram kristalsuiker
- 3/4 theelepel vanille aroma
- 2 grote eieren
- 75 ml melk
- een mespuntje zout
- 1 eetlepel cacao poeder met een kopje erop
- 1 kleine witte chocoladereep
- 1 kleine pure chocoladereep
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Plaats de cupcakevormpjes in een muffin bakblik.
- Doe de boter in een kom. Mix met een mixer de boter net zo lang tot deze zacht wordt.
- Voeg de suiker en de eieren toe. Mix dit nog ongeveer 3 minuten.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg dit bij het botermengsel. Voeg ook de melk toe. Meng dit goed, zodat je een mooi beslag krijgt.
- Doe de helft van het beslag in een andere beslagkom.
- Voeg bij de helft van het beslag 1 flinke eetlepel cacao poeder toe, om er chocolade cupcakes van te bakken.
- Vul 6 cupcake-vormpjes met een bodempje vanillebeslag. Breek 6 blokjes van de pure chocoladereep en leg op ieder vanillebodempje een blokje pure chocolade.
- Vul 6 cupcake-vormpjes met een bodempje chocoladebeslag. Breek 6 blokjes van de witte chocoladereep en leg op ieder chocoladebodempje een blokje witte chocolade.
- Verdeel de rest van het vanillebeslag over de pure chocolade. En verdeel de rest van het chocoladebeslag over de witte chocolade.
- Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt kijken of de cupcakes gaar zijn, door er een cocktailprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uit komt, zijn de cupcakes gaar. Plakt er nog wat beslag aan, dan moet je de cupcakes nog even laten staan.
Eet smakelijk!!
De recepten die ik online plaats, zijn en blijven mijn eigendom. Het is dan ook niet toegestaan om deze elders te publiceren, zonder overleg!
Hmmmm ziet er heerlijk uit!
Wat een leuk idee om een stukje chocola erin te doen! Ziet er heerlijk uit! 😀
Hm dat ziet er smakelijk uit 😀
Hmmmmmm dat ziet er werkelijk zalig uit 😀
Mhm yummie 🙂
lekkkuuuuuuuuuuuuuuuur
ziet er erg lekker uit!
oehhh dat ziet er echt heerlijk uit! misschien dat ik binnenkort ook wel eens ga maken, heb er nu echt zin in gekregen haha!
Oooh, gevaarlijk!!! Dat ziet er heerlijk uit! 😀
Gonny haar angel in the dark cupcake bevat dit ook…..
Ze zien er lekker uit!!
Ziet er erg lekker uit!! Jammie….
Maar is dat stuk choco wel lekker zacht of blijft dat een beetje hard?? Dat lijkt me nl. niet zo lekker ineens in een hard stuk te bijten!
Het is niet zo hard als een gewone chocoladereep. Het is wel zacht geworden in de oven, maar niet zo zacht als chocoladepasta… Ik vond het niet storend, maar dat is natuurlijk persoonlijk! 😉
Klink goed. Ga ik proberen.
Oeh, dat lijkt me heel lekker. Beetje sprinkels er boven op en gaan!