Recept: Enchiladas (hoofdgerecht)

Op de persoonlijke blog van Mascha kwam ik een recept van enchiladas tegen. Ik werd nieuwsgierig en heb zelf ook enchiladas proberen te maken, maar dan met andere ingrediënten.

Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit een tortilla met een vulling van (meestal) gehakt en kaas. Een enchilada wordt traditioneel geserveerd geserveerd met guacamole of salsa-saus. Een enchilada wordt opgerold gepresenteerd.
De basis van een enchilada wordt gevormd door een tortilla. De traditionele enchilada is meestal gevuld met een kruidige tomatensaus, gevuld met gehakt en kaas. Een enchilada wordt in de oven bereid.

Bron: wikipedia

Ingrediënten (4 personen): 

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blikje maïs
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels chilipoeder
  • zout
  • peper
  • wrap tortilla’s (Ik nam een pakje van 8 kleinere tortilla’s en een pakje van 4 grotere. Dit paste precies in een van onze ovenschalen. Het is even uitproberen wat goed in jouw ovenschaal past.)

Bereiding:

  1. Snipper de ui en laat de maïs uitlekken.
  2. Rul het gehakt. Wanneer het gehakt goed is, voeg je de uitgelekte maïs toe. Bak dit heel even mee. Zet de pan van het gas.
  3. Fruit in een andere pan de ui glazig. Wanneer de ui goed is, pers je het knoflookteentje uit en voeg je dit bij de ui. Bak dit kort mee. Kijk uit, want de knoflook wordt snel bruin!
  4. Voeg het blik gepelde tomaten bij de ui en de knoflook. Maak met je lepel wat kleinere stukjes van de tomaten. Voeg ook nog een blikje tomatenpuree toe.
  5. Voeg 2 theelepels chilipoeder aan de saus toe. Het wordt dan niet zo pittig. Je kunt naar eigen smaak de hoeveelheid aanpassen. Voeg ook wat zout en peper toe.
  6. Breng de tomatensaus aan de kook en laat het dan 5 minuten zachtjes sudderen. Wanneer de saus te veel indikt, voeg je een beetje water toe. Je moet namelijk wel genoeg saus overhouden.
  7. Schep de grote stukken tomaat uit je saus bij het gehakt. Voeg ongeveer 50 gram geraspte kaas toe aan het gehakt en meng dit alles goed.
  8. Doe de rest van de tomatensaus in een ovenschaal.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Pak een tortilla, haal deze door de saus en bak ze in een koekenpan met olijfolie kort aan beide zijde. De tortilla neemt de smaak van de saus op en wordt wat flexibeler, zodat je ze straks beter kunt vormen. Herhaal dit tot je alle tortilla’s hebt gehad. Leg de tortilla’s op een stapel op een bord.
  11. Doe de saus terug in de pan, maar zet deze niet op het vuur. Het gaat er maar over dat je ovenschaal weer leeg is. Vet de ovenschaal in.
  12. Leg een tortilla neer. Doe er wat van je gehaktmengsel in en rol de tortilla strak op. Leg deze in de ovenschaal. Herhaal dit met alle tortilla’s. Zorg dat ze de ovenschaal helemaal vullen, zodat ze strak tegen elkaar aan liggen. Ze kunnen nu niet meer open rollen.
  13. Prik met een vork veel gaatjes in elke tortilla. Verdeel de tomatensaus over de tortilla’s. Deze zal er nu lekker doorheen trekken.
  14. Strooi de rest van de geraspte kaas over de saus heen, zodat alle tortilla’s mooi bedekt zijn.
  15. Bak de tortilla’s in een voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten op 200°C.

Eet smakelijk!!

Uiteraard kun je met de ingrediënten variëren.

De recepten die ik online plaats, zijn en blijven mijn eigendom. Het is dan ook niet toegestaan om deze elders te publiceren, zonder overleg!

5 Responses to Recept: Enchiladas (hoofdgerecht)

  1. Deb zegt:

    Dit ziet er heeeeerlijk uit! Jammer dat ik het nu pas zie..boodschappen al gehaald dus ik kan niet meer switchen…Ik ga dit volgende week zeker maken…maar ik denk gewoon met een pakje van Knorr . Tja ik houd van lekker makkelijk…maar die van jou ziet er jummy uit!

  2. Samantha zegt:

    zo dat ziet er echt ontzettend smakelijk uit !

  3. Eva! zegt:

    ziet er heerlijk uit! ik ga het ook maar eens maken!

  4. sanne zegt:

    haha, er zit mais bij
    verder is het toch hetzelfde als bij mascha?
    ik heb het gemaakt zonder mais
    maar het is echt super lekker eten!
    iedereen vond het super lekker
    het lijkt best veel werk
    maar dat valt nog best wel mee!

  5. Simone/Manhatten zegt:

    Mmm heb het gister gemaakt met een vriendinnetje, we hadden er nog paprika bijgedaan en in plaats van gepelde tomaten, tomatenblokjes gedaan.
    Het was echt heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: