Review: The Body Shop – Merry Cranberry

The Body Shop brengt ieder jaar weer heerlijke geurlijnen uit rond de feestdagen. Dit jaar kwam ‘Merry Cranberry’ weer terug. De klassieke Cranberry-lijn is al jaren populair bij The Body Shop en komt elk najaar weer in de winkels. Dit jaar zijn de producten opnieuw verbeterd en zijn ze in een nieuw elegant jasje gestoken.
De producten zullen je huid lekker verzorgen, maar ze zijn ook goed voor het welzijn van mensen in kansarme gemeenschappen. In deze producten worden Community Trade ingrediënten verwerkt, zodat ook deze mensen een inkomen verdienen aan deze heerlijke producten.

Er zijn veel producten van Merry Cranberry verschenen, namelijk: Lip Balm, Soap, Body Smoother, Bath & Shower Gel, Frosted Shimmer Lotion en Body Butter. De prijzen variëren van €3,- tot €15,-.

Ik heb twee producten van deze lijn aangeschaft:

 • Bath & Shower Gel
 • Body Butter

 

Bath & Shower Gel

Fruity soap-free cleansing, enriched with cranberry extract and Community Trade honey.

Dat is wat de verpakking zegt! Het eerste wat me opviel was dat de douchegel mijn huid wat minder voedt dan ik gewend ben van een douchecrème. Na het eerste gebruik voelde mijn huid wat trekkerig aan, maar ik ben het blijven gebruiken en toen had ik hier geen last van. Dus misschien was het wel toeval. Nu ik het wat vaker heb gebruikt, ben ik eigenlijk heel erg tevreden over deze gel. Het maakt mijn huid heerlijk zacht, het ruikt lekker, maar niet te overweldigend. Het is heerlijk in combinatie met de body butter. Dat maakt het naar mijn idee helemaal compleet.
Deze bath & douche gel bevat Community Trade honing van een organische bron.

Er zit 250 ml in een flesje en deze kost €6,-.

Merry Cranberry Body Butter

Fruity skin-softener, enriched with cranberry seed oil.

Dat is wat de verpakking zegt!
De body butter hoeft maar in de buurt te zijn, of de heerlijke geur komt al op je af. Ik vind het moeilijk om geuren te omschrijven. Ik moet bekennen dat ik niet precies weet hoe cranberry ruikt. Dus of deze body butter nu écht een cranberry geur heeft? Ik kan het je niet zeggen… Het ruikt erg fruitig en ik zou het omschrijven als ‘rood fruit’. Het is lekker fris, maar het heeft ook iets warms. Het is een heerlijk geurtje voor in de winter. Het is geen zoete geur in ieder geval.
De body butter is lekker dik en het trekt heel snel in wanneer je je huid insmeert. Dat vind ik persoonlijk wat lastig, omdat je dan veel moet gebruiken om je hele lichaam in te kunnen smeren.  Het trekt al in, voordat je het goed hebt uit kunnen smeren. Het verzorgt mijn huid erg goed. In de winter heb ik altijd erg droge schenen. Ik smeer ze nu 1x in de 2 dagen in met deze body butter en ze zien er gezond uit. Van droge velletjes heb ik geen last meer!
De geur blijft erg lang hangen, maar ik vind hem niet te aanwezig. Sommige geuren zijn erg op de voorgrond aanwezig, maar dat valt met deze body butter wel mee. Er blijft een lekker geurtje achter, wat je nog lang kunt ruiken, maar je draagt geen walm met je mee. Ik houd absoluut niet van zo’n walm, dus hier ben ik wel blij mee.
Deze body butter bevat de volgende Community Trade ingrediënten: cocoa en shea butter uit Ghana, sesamolie uit Nicaragua en soya-olie uit Brazilië.

De pot bevat 200 ml en kost €15,-.

En dan heb ik nog een leuke toevoeging! The Body Shop heeft een heerlijke sale. Op deze lijn geldt een korting van 50%. Voor de Bath & Douche Gel hoefde ik nu maar €3,- te betalen en de Body Butter heeft me €7,50 gekost.
Er zijn ook allerlei cadeausetjes afgeprijsd. Altijd leuk om in te slaan, want er is altijd wel iemand die je er blij mee kunt maken!

Advertentie

10 Responses to Review: The Body Shop – Merry Cranberry

 1. Annigjen says:

  oeh dit klinkt wel heel erg lekker,
  vooral de bodybutter 🙂
  moet toch eens vaker hier het dorp ingaan 😀

 2. Dhini says:

  Oh..die korting…ik hou van 😀
  maar met dit weer ga ik niet naar centrum 😦 bang weer gevalen…door gladeheid..

 3. Eline says:

  ziet er allemaal heel erg mooi uit, ben benieuwd hoe die ruikt!!

 4. Deb says:

  Zeker goed afgeprijsd! De body butter trok snel in? Wanneer ik body butter van TBS gebruik, duurt het echt wel een uur voordat het is ingetrokken. Mijn huid voelt dan super vet aan. Ik moet dat echt niet doen als ik haast heb. Misschien is deze wel minder vettig?

  • Annigje says:

   Misschien is mijn huid nu wel erg vochtarm en/of droog. Het trekt echt direct in en het laat geen vettig laagje achter. Misschien is deze lijn anders dan andere lijnen. Er werd wel vermeld dat deze producten verbeterd waren ten opzichte van vorige jaren.

   • Deb says:

    Mijn huid is op dit moment ook super droog dus misschien is het ook wel wat voor mij. Als ze zaterdag nog afgeprijsd zijn, ga ik er zeker ook een uitproberen.

   • Annigje says:

    Ik hoop dat het je goed gaat bevallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: